Ut å fly med små barn?

Skal du også ut å fly i sommer? Kanskje du har lyst til å høre mine tips? Jasså, så etter to flyturer i hele ditt liv, har du plutselig blitt en ekspert nå, tenker du kanskje? Og svaret er selvfølgelig nei. Men mamma sier noe fint. Hun sier at jeg er “ekspert på mine egne opplevelser”. Og det er jo helt sant, er det ikke?! Så kanskje du har tenkt på de samme tingene som meg før, kanskje ikke. Uansett tenkte jeg å fortelle litt hva som gjorde at flyturene mine gikk over all forventning.

Tid til å leke på flyplassen: Pappa liker å ha det han kaller “akkurat passe tid”, mens mamma liker å ha goood tid når hun reiser. Jeg tror jeg er enig med mamma foreløpig, og heldigvis fikk hun overtalt pappa denne gangen. Vi kom tidlig til flyplassen, og det var helt topp. Jeg elsket å stå i vinduet og titte ut på alle flyene, og ikke minst løpe, leke og utforske flyplassen før vi skulle gå ombord i det stoooore, spennende flyet. Fint å få bli litt sliten, før man skal sitte stille i mange timer, vel? Det funket i hvert fall bra for meg!

Sete ved midtgangen: Jeg takker mamma og pappa for dette valget, men mest av alt tror jeg sidemannen på vei ned og sidedamen på vei opp var glade for det. De fikk sitte relativt uforstyrret, om du ser bort i fra alle gangene jeg tittet bort og sa “heihei”, til tross for at mamma eller pappa måtte reise seg flere ganger i løpet av flyturene. Babyverden skriver derimot at: “Det er ikke så lurt å plassere små barn mot midtgangen – trillevognene kan komme borti dem. La heller barnet få vindusplass”. Og det er visst også flere flyvertinner som støtter dette utsagnet. Så her gjelder det vel kanskje å finne ut hva som fungerer best for akkurat deg?

Smoothie-poser til takeoff og landing: Mamma og pappa var skikkelig redde for at jeg skulle få vondt i ørene mine på flyet. Jeg har aldri hatt vondt i ørene før, så jeg vet ikke helt hvorfor de var bekymret for det, men de ville visst ikke at dette skulle bli den første gangen jeg fikk det! Derfor fikk jeg en smoothie til takeoff og en til landing. Mamma, og spesielt pappa, er ikke så glad i å gi meg det for ofte. De sier at de posene inneholder så mye sukker, og lite næring. Likevel var det perfekt på flyet. Jeg synes de er superdigge – og slukte de i meg. Og jammen slapp jeg unna ørevondt! En pupp eller smokk kan visst også være en god løsning. Men smokk vil jeg jo ikke ha, og pupp tar jeg meg alltid ikke tid til, når det skjer mye spennende rundt meg.

Spennende matboks: Jeg koser meg skikkelig med mat! Jeg sitter gjerne lenge ved matbordet og smaker, utforsker og tester ut hvilke matvarer som fungerer best som shampoo. Derfor valgte mamma og pappa å lage en litt ekstra spennende matboks til meg før flyturene. Et par brødskiver, noen av mine favoritter og noen nye, spennende overraskelser. Det holdt meg opptatt en liten stund – akkurat som mamma og pappa håpet på!

Snacks: I tillegg til matboksen var en pose med snacks, i mitt tilfelle “organix carrot sticks”, pakket med til hver flytur. Det var redningen da vi ble stående stille i nesten en time på rullebanen, før flyet kom seg opp i lufta.

Bæreselen: Dere som har fulgt meg en stund, vet hvor viktig bæreselen var for meg de første månedene i livet mitt. Dere vet kanskje også at jeg ikke sover hvor som helst, når som helst, spesielt ikke på et fang eller lignende. Så vi vet jo at mange anbefaler bæreselen på flyplassen, men er du som meg anbefaler jeg den også på flyet! Skikkelig sliten var jeg, men sovnet gjorde jeg ikke. Helt til pappa tok meg i bæreselen. Mamma og pappa var litt spente på hvilken effekt den ville ha nå når jeg er blitt større, jeg hadde jo ikke sovet i den på flere måneder. Heldigvis fant jeg roen på kort tid der – trygt plassert inntil pappas bryst.

Overraskelser underveis: Mamma og pappa hadde vært skikkelig lure, skal jeg si dere! De hadde kjøpt noen overraskelser til meg, som dukket opp underveis på flyturen, når behov bød seg. Mamma hadde handlet før utreise. I den fine lille sekken min var det gjemt en gul liten bil (jeg digger gul, nemlig!), plusplus, et tegnebrett og en ny bok – med LYS! Jeg liker best når det er noe jeg kan trykke på. Lyder er jo kult, men mamma synes visst ikke det var så kult å ha med seg ombord på et fly. Lys var skikkelig spennende og fint det også. På vei hjem hadde jeg jo allerede disse nye lekene, men likevel overrasket pappa meg med en tøff motorsykkel.

Er du spent på din første flytur? Eller kanskje du har flydd allerede og har noen gode tips, du også?

PS: Om du lurer på noe annet i forbindelse med måneden jeg tilbrakte i Spania, så spør gjerne!

-Victor, 1 år

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.