Skiftetøy i barnehagen

Flere av våre fine følgere på Instagram, ønsket seg en oversikt over skiftetøy det kan være lurt å ha liggende i barnehagen, og lurte på om mamma kunne bidra med det. Og med flere år som pedagogisk leder på småbarnsavdeling, er det klart hun kan det.

Å skulle ha oversikt over alt i forbindelse med barnehagestart er ikke alltid like lett, så vi håper at denne listen kan være til hjelp! Lurer du på noe annet i forbindelse med barnehagestart, eller barnehagehverdagen? Spør oss gjerne! 🙂

INNEKLÆR:

 • Innesandaler eller tøfler
 • 2 bodyer/ gensere (gjerne ull på vinter)
 • 2 t-skjorter /kortermet body /singlet
 • 2 bukser
 • 2 par vanlige sokker / strømpebukse (gjerne ull på vinter)
 • 2 longser (hvis ikke strømpebukse)
 • 2 par ullsokker på vinteren
 • Ekstra truser og bukser for de som nettopp har sluttet med bleie
 • Ekstra navnelapper

UTEKLÆR:

 • Caps/solhatt (og solkrem)
 • Ullgenser / fleecegenser
 • Ullbukse / fleecebukse
 • Parkdress
 • Regntøy
 • Vinterdress
 • 2 par votter (gjerne med glidelås langt ned, så de er enkle å få på! Lurt med både regnvotter og vintervotter, og eventuelt ullvotter)
 • 2 luer
 • 2 halser / buffer
 • De som sover ute: Tynn ull-lue og tynne ullvotter. Ekstra sett med ull/fleece. Det som har vært brukt ute kan ha blitt vått. Vognpose. 
 • Gode sko som passer barnet: Lette joggesko, Gore-Tex sko, støvler, cherrox, vintersko. Eventuelt sandaler på sommer. (Da kan det være lurt med hel tå).

HUSK Å MERKE ALLE KLÆR ☺ Gjelder også sekk, drikkeflaske, matboks, smokker og annet diverse! Og oppdater skiftetøykurven ut ifra sesong!

Lykke til med barnehagestart!

-mammaMaria

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

 • Hei! Først og fremst takk for denne fantastiske bloggen og instagammen! Min datter begynner i BH nå i august og synes det er helt fantastisk med tips! Jeg trenger også å skaffe en sovevogn. Lurte på om du hadde tips? Har tenkt brukt – 4 hjul – liggestilling – sele. Likevel er det et mulder av vogner der ute på finn. Emmajunga eller Simo eller noe annet?

  Hilsen mamma til Sofia 15mnd 🙂

  • Hei! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og beklager sent svar. Av en eller annen grunn har denne kommentaren blitt litt borte for oss, så vi har ikke sett den før nå. Du har kanskje landet på en vogn allerede? Min erfaring er uansett bare at du finner en vogn som du opplever at barnet ditt ligger godt i. Jeg liker Emmajunga vognene godt, Simo har jeg ikke så mye kjennskap til. Uansett handler det mest om personlige preferanser, men på samme måte som deg ville også jeg valgt en med 4 hjul 🙂 – og full liggestilling såklart!

   Håper du blir fornøyd med valget.

   -mammaMaria

  • Nei, det vil jo sikkert variere litt. Blant annet ut ifra bosted. Men tanken er jo heller absolutt ikke at alt dette skal være tilgjengelig hele tiden. Som skrevet i innlegget oppdaterer man jo gjerne skiftetøy ut ifra sesong. Kortermet er mest aktuelt nå på sommeren, mens ull gjerne ikke trengs før litt utpå høsten. Min erfaring er i hvertfall at det bør være to skift med inneklær. Er man litt uheldig kan man både bli våt i uteleken og måtte ha et helskift i forbindelse med en bleie feks. I tillegg til at mange bruker noen dager på å komme med nytt skiftetøy, når noe er brukt. Dette er som sagt basert på min erfaring, og ikke ment som en «fasit». 🙂 -mammaMaria