Søvnregresjon – tar det aldri slutt?

Husker du da jeg var 3, nesten 4, måneder og fortalte om at jeg hadde en «søvnkrise»? En sånn liten krise, som visstnok kalles for søvnregresjon. Jepp, den kommer gjerne snikende for første gang sånn rundt 4 måneders-alder. Og den neste kan visst oppstå når som helst mellom 8 og 10 måneder, og varer ofte lengre enn første runden.

Så da var vi der igjen da. Oppvåkninger nesten hver eneste time, en haug av drømmer og masse urolig søvn. Alle rutiner som var godt etablerte virker som de har blitt helt borte? Og akkurat i det mamma og pappa trodde jeg var klar for å sove to dupper i løpet av dagen, istedenfor tre, klinker jeg til med opptil fire! Ja, du skjønner… Når man står opp klokken 5 istedenfor klokken 7 så får man raskt behov for en ekstra dupp, eller to. Når jeg først sovner er det umulig å vite om jeg sover i tjue minutter, eller to timer – helt bingo er det.

I tillegg er det skikkelig vanskelig å sovne innimellom, spesielt når jeg skal legge meg for natta. Den ene dagen kan jeg være langt inne i drømmeland på bare minutter. En annen kveld må mamma og pappa bruke flere timer på å hjelpe meg i søvn. Og tro meg, det er ganske slitsomt for oss alle sammen. Er det de nye tennene mine som er syndebukken? Eller utviklingssprang? Eller er det denne søvnregresjonen som mange snakker om?

Mye av grunnen til denne søvnregresjonen er visst utviklingen jeg er så opptatt med å la skje. Ja, du vet.. opp å stå, ut og gå.. og alt det der! Kroppen og hodet er liksom ikke klart til å slappe av – til å sove. Det er mye mer klart for å utvikle seg og lære! Mamma og pappa prøver å forstå og hjelpe meg så godt de bare kan. Her om dagen hørte jeg at mamma spurte pappa om det kanskje er litt sånn for meg nå, som det har vært for henne i dagene før en viktig eksamen? Og jeg tror du har helt rett jeg, mamma! Det er akkurat sånn det er! Da skjønner du kanskje hvorfor det er så vanskelig å skulle sove?

Så du kan tro jeg var glad tidligere i uken, da jeg ble 10 måneder! Hurra meg rundt og hæla i taket – endelig skulle jeg få sove godt igjen! Trodde jeg, da… det funket visst ikke helt sånn. Men når det er sagt har det faktisk blitt bedring de siste dagene. Jeg er tilbake til mine velkjente tre dupper, kanskje jeg er klar for to om ikke så alt for lenge? På kvelden sovner jeg lettere enn for noen uker siden, og jeg kan sove flere timer i strekk om natta igjen! Det er ganske deilig om jeg må si det selv. Jeg tror mamma sier det samme, om du spør henne. Og i morgen skal jeg sove borte for aller første gang, hos mormor og morfar. Det blir spennende det! Har du sovet borte før? Gikk det bra?

Hvordan sover du om natten og dagen? Kanskje du også har opplevd søvnregresjon?

-Victor, 10 måneder

Psst: Følg meg på instagram og bli med i trekningen av en fantastisk pakke med Blafre-produkter <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  • Så deilig at du har begynt å sove litt lenger igjen. Både for deg og for mamma og pappa 😊 Jeg våkna hver 2.time fra jeg ble født til jeg var litt over 8 måneder for å få pupp, men da begynte pappa å gi meg smokken og kosekluten min på natta så nå sover jeg som oftest fra halv 7 til mellom 5 og 6 før jeg vil ha pupp. Det synes vi er veldig deilig alle sammen, spesielt mamma 😊 Hilsen Ellie (9,5 måned)

    • Hei Ellie! Wow, det var lenge å sove uten pupp! Kan tenke meg at mammaen din er spesielt glad for det, ja. Jeg vil ikke ha smokk lenger, jeg. Og koseklut har jeg aldri vært opptatt av. Innimellom godtar jeg at pappa gir meg litt vann, men jeg føler meg ikke helt klar for å slutte meg puppen på natta enda…. men snart kanskje? Høres jo litt deilig ut også… Å kunne sove HELE natta! Hilsen Victor