Selvregulering? Men jeg er jo så trøtt, mamma!

Du vet de babyene som allerede fra fødselen sovner hvor som helst, når som helst, helt uten hjelp? Vel – som dere kanskje vet – jeg har aldri tilhørt den klubben! Eller jo, i et par uker kan jeg vel si jeg gjorde det! Så ble det andre boller.. Å sovne uten hjelp føltes nesten helt håpløst for meg!

De første månedene var bæreselen min beste venn! TAKK OG LOV for bæreselen. Uten den kunne vi jo ikke gjort noe som helst nesten. I vogna ville jeg ikke ligge. Det var alt for langt unna mamma og pappa. Niks, jeg likte meg best inntil! Så nærme de trygge hjerteslagene som overhodet mulig.

Etter hvert fant jeg ut av vogna egentlig var en skikkelig fin ting! Spesielt når vi byttet til sportsdelen, for da fikk jeg jo så god oversikt. Til å begynne med likte jeg meg best der når jeg var våken og opplagt, og etter en liten stund forsto jeg at det faktisk kunne være ganske ålreit å sove der også.

Innimellom sovner jeg bare mamma eller pappa triller en tur med meg. Men det skjer fremdeles at jeg trenger at de synger en sang – ofte maaange ganger – og at de dumper meg forsiktig inn i søvnen. Spesielt hvis det har vært mange inntrykk eller jeg har rukket å bli litt overtrøtt, trenger jeg litt ekstra hjelp! Og det har jeg heldigvis alltid fått.

Men litt etter litt, med små babysteg, prøver mamma og pappa å utfordre meg til klare meg litt mer på egenhånd. De snakker om at de opplever at jeg sover så mye bedre de gangene jeg ikke blir hjulpet inn i søvnen. Og vet du hva? Jeg tror kanskje de har rett.

Så vi øver og tar det litt etter litt. De prøver å utfordre meg akkurat passe mye, slik at jeg får gode opplevelser underveis. Selv om det er litt tøft i blant. Mestringsfølelse er det visst noe som kalles – og det er den følelsen de har lyst til å gi meg. Og jeg tror vi kommer til å finne ut av det jeg – sammen.

-Victor, 10 måneder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  • Akkurat sånn har jeg det også! Men vogna kan ikke stå stille mens jeg sover. Det liker jeg ikke! Og på natta må jeg bysses eller ha puppen for å få sove! Men jeg ble 7mnd idag, så det haster vel ikke så mye. Mamma mener at så lenge jeg finner søvnen selv innen jeg starter i bhg så er hun fornøyd! – Tobias

    • Hei Tobias! Sånn var det for meg også – da jeg var litt mindre sånn som deg! Men nå kan mamma eller pappa parkere vogna på verandaen etter trilletur, så sover jeg godt videre! Det skjedde helt av seg selv. Men jeg trenger litt trilling først altså 🙂 Jeg har også vært helt avhengig av puppen eller byssing på kvelden, men i går begynte vi med noe helt nytt her hjemme. Og det går over ALL forventing. Kanskje jeg skal skrive et innlegg om det? Håper du får sove godt i natt, lille venn <3