Over 40 i feber = sjekk på legevakta!

Husker du da jeg var 2 uker gammel, og fortalte om han hvite frekke frakken jeg møtte på legevakta? Sent i går kveld møtte jeg han igjen…

For med 40,2 i feber ble det en tur på legevakta, istedenfor overnatting hos mormor. Æsj, skikkelig nedtur var det. Jeg som hadde gledet meg sånn. Å sitte på et venterom på legevakta er mildt sagt ikke like gøy. Det vil jeg tro at du også er enig i – om du har prøvd det før? Heldigvis var formen min overraskende god, temperaturen tatt i betraktning. Men i og med at den hadde bikket 40 grader, ville den hyggelige sykepleieren mamma snakket med i telefonen ha meg inn på en liten sjekk uansett. Bedre å være «føre var» sa hun. Jeg aner ikke hva det betyr, men mamma var visst enig hun også.

Heldigvis var det ikke lange køen på legevakta akkurat i går. At det er så få mennesker der en lørdag kveld tilhører visst sjeldenhetene. Du kan tro mamma og pappa var fornøyde da vi kom inn til legen på under 30 minutter. Gleden så ut til å bli kortvarig, da mannen som var på jobb åpnet døren..

Hei! Han der har jeg sett før! Jeg kjente han igjen med en gang. Det var den hvite frekke frakken, som ikke hørte på mamma og pappa i det hele tatt sist gang vi var her. Han som blant annet syntes at pusten min var helt normal. Vel, det var den faktisk ikke. I ettertid fant vi nemlig ut at jeg har noe som heter laryngomalasi, men heldigvis er det helt ufarlig da!

Mamma og pappa var spente på hvordan han ville ta fatt på denne situasjonen. Sist gang var han tross alt hverken hyggelig eller profesjonell. Denne gangen derimot, var han helt annerledes! Skikkelig ålreit, og ganske nøye også faktisk. Hmm, rare greier. Kanskje det er sant som de sier – at alle kan ha en dårlig dag? I så fall er jeg skikkelig glad for at dette var en god en!

Og heldigvis hadde jeg «bare» en virusinfeksjon, akkurat som mamma og pappa trodde. Men du vet… Bedre føre var!

Har du vært på legevakta før? Hvordan var din erfaring? 1 god og 1 dårlig på meg, altså!

-Victor, 10 måneder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  • vi har vært på legevakta ett par ganger og har bare møtt veldig snille mennesker heldighvis, hadde nok blir baluba om de ikke hadde vært så snille .
    Første gangen vi var hos en sånn lege var vi hos fastlegen først også måtte vi reise inn på det store sykehuset etterpå noe mamma syns var litt skummelt men jeg pusta så rart og tungt så legedama ville at dem skulle sjekke det skikkelig, når vi var der kom det en dum dame med grønn skjorte å stakk meg skikkelig hardt i armen så jeg begynte å blø, også putta hun det på ett glass også putta hun en pinne inni munnen min etterpå fikk vi beskjed om at jeg hadde noe som de kalte rs virus og mamma fikk med seg en bråkete maskin med en slags maske som jeg måtte ha over munne også kom det sånn rar røyk ut som smakte litt rart men jeg merka etter en stund at det var lettere å puste så det gikk greit, også måtte vi på den legevakta en annen gang men det gikk veldig bra det også selv om de da stakk meg i fingern så var de veldig snille 😊 men dette feber greiene høres ikke noe godt ut, vi har ikke prøvd det og høres ikke ut som noe vi har lyst til å prøve egentlig heller
    håper du blir fort frisk igjen ❤
    high five fra Mio & Liam

    • Så godt å høre!! Tror nok de fleste er skikkelig fine folk, men jaggu kan man være uheldig. Så er visst dette med dårlige dager mer utbredt blant de voksne enn oss små, tror jeg. Jeg er litt sliten innimellom, men som regel skal det ikke mye til for å få meg til å smile – for å si det sånn 😀 Åj. Sånn RS-virus har jeg hørt om. Det er visst ikke noe man skal tulle med. Så det var fint at fastlegen sendte deg på det store sykehuset og at mamma var der sammen med deg for å passe på <3 Heldigvis var ikke jeg SÅ syk denne gangen, men det er jo uansett bedre å sjekke en gang for mye enn å angre, eller hva? Det sier i hvert fall min mamma og pappa! Håper dere holder dere friske og at det er lenge til neste gang dere må besøke de hvite frakkene igjen - selv om de er veldig snille 🙂 High five fra Victor!