Den viktige magefølelsen!

Skal du, som meg, begynne i barnehage til høsten? Da skal du vel søke innen første mars du også, tipper jeg? Og før den tid skal du bestemme deg for hvilken barnehage du har lyst til å gå i. Eller det vil si – foreldrene dine skal finne ut hvilken barnehage de mener er den rette for deg! Litt av et valg de står overfor, hæ?! Får virkelig håpe de velger riktig. Både mine foreldre, og dine!

Hvilken barnehage man ender opp i har visst veldig mye å si. Mer enn mange tror, sier min mamma og pappa. Og jeg tror de snakker sant. Tenk hvor mye tid de fleste av oss skal tilbringe i barnehagen i årene som kommer da? Er vel ikke akkurat noe å tvile på at kvaliteten på barnehagen er viktig da, vel?

Har du lest mammas beste tips for valg av barnehage? Hvis ikke så anbefaler jeg deg å gjøre det! Der skriver mamma om det som kalles for MAGEFØLELSE! En ganske snodig, men viktig, liten sak har jeg forstått. Og vet du hva? Å følge magefølelsen er riktig i så mange situasjoner. Og vi tror at det også gjelder for valg av barnehage.

Om du følger meg på instagram, så fikk du kanskje med deg at her i Asker var det åpen dag i barnehagene i går? På åpen dag kan alle vi små, som ikke har begynt i barnehage enda, ta med oss mammaene og pappaene våre å dra på besøk i alle barnehagene vi kunne tenke oss å vite mer om.

På mamma og pappa sin liste sto det oppført tre barnehager. Det var disse tre vi skulle søke på, helt sikkert, så det eneste som gjensto var å bestemme oss for rangeringen. Men vet du hva utfallet ble? Av de tre barnehagene ble kun én værende igjen på lista!

Jeg synes alle sammen var fine jeg, da! Det var jo barn der! Og leker! Ikke så mye mer som skal til, før jeg er i full gang. Men når jeg plutselig skal være der fem dager i uken er det nok mye jeg ville lagt merke til, som jeg ikke nødvendigvis så i går. Heldigvis var mamma, og magefølelsen hennes, med meg på besøkene! Hun har fått seg en skikkelig favoritt og krysser både fingre og tær for at jeg skal få plass der. Det var nok min favoritt også. Der likte jeg meg fra første stund, og jeg tror absolutt at mamma har funnet den rette barnehagen for meg.

Så kommer det som er skikkelig trist. De har ikke akkurat mange ledige plasser, så vi får vente i spenning! Men du? Få mammaen og pappaen din til å følge magefølelsen når de skal velge da! Da blir det nok bra, skal du se. Men jeg tror det er viktig å huske på at det som passer for meg, ikke nødvendigvis passer for deg. Derfor er det viktig å finne ut hva som er viktig og riktig – for DERE! 🙂

Har du søkt barnehageplass? Lykke til!

-Victor, 10 måneder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  • Det er mange ting å tenke på, så klart. Men vi ønsker at barna skal gå videre til samme barneskole. Så ikke barnet vårt knyttes til mange barn, men så skal vi senere begynne på en skole langt unna!
    Noe jeg er takknemlig for nå i ettertid: mat inkludert! Føler det er viktig for barn og sitte rundt et bord og smøre normal mat. Synes det er trist med matpakker hvor den ene får spise youghurt og den andre får vanlig brødskiver!

    • Hei Tora! Det er viktig å ta med i regnestykket det du sier, at du ønsker å begynne på samme skole som resten av gjengen fra barnehagen! Det er kanskje ikke alltid mulig, men noe å anbefale så langt det lar seg gjøre. Å gå fra førskolebarn og størst til å plutselig være knøtt og minst igjen … da er det godt å ha et par kamerater med seg fra barnehagen. 🙂 Mat er også kjempeviktig! Forrige uke leste vi at gjennomsnittet spiser 60% av maten sin i barnehagen – da er det klart mat i barnehagen bør være i fokus. 🙂 Man må finne ut det som funker for en selv og sine preferanser, så blir man vel oftest fornøyd, både liten og stor. 🙂