Mine beste bøllestreker

Husker dere at jeg fortalte om hvordan mamma og pappa aktivt forsøker å jobbe med det de kaller for “ja-kultur”? Etter at jeg fikk nyss i hvordan de jobber med å rose min positive atferd og samtidig ikke nødvendigvis si “nei” til alt jeg gjør, har jeg utvidet bøllestrekene mine med noen nye innslag.

For det hele begynte tidlig, nesten helt fra jeg var nyfødt. Bare noen uker gammel oppdaget jeg at pappa noen ganger bruker briller. Nysgjerrig som jeg er, så fikk jeg tidlig for meg at disse brillene passer bedre i min munn enn på hans nese.

Men det var jo stort sett det jeg fikk gjort på den tiden. Fremkommeligheten min var nemlig ikke like god i vår og i sommer, som det den er nå. Og jeg skal love dere en ting: Jo raskere jeg kommer meg fremover og dit jeg vil, jo flere bøllestreker finner jeg på og klarer å gjennomføre!

Krabbing har jeg blitt en mester på. Det går unna, det! Samtidig øver jeg meg på å gå med den fine gå-vogna jeg fikk til jul av mamma og pappa. En annen måte jeg øver på er ved å reise meg opp ved alle små bord, benker, kommoder og lignende som jeg kan gå rundt mens jeg holder meg fast langs kanten. Så river jeg selvfølgelig ned alt jeg får tak i på min vei. Favoritten er å rive ned pynten på ene kommoden vi har i stua. Dette gjør jeg hver dag, og på merkelig vis er alt satt på plass neste gang jeg kommer tilbake hit. Så da river jeg ned på nytt, da.

Like før vinterens første snøfall, lærte jeg at disse kommodene og de andre møblene jeg reiste meg opp ved, ofte har skuffer. Hah! Enda mer ting å holde på med – det vil si: dra utover gulvet! Favoritten må være skuffen på kjøkkenet med alle søppelbøttene. For der varierer jo innholdet fra dag til dag! Mamma mumler noen hysteriske setninger om at plast er livsfarlig å sette i halsen, så det er kanskje derfor hun følger meg med argusøyne på min tokt. Den skuffen får jeg ikke åpnet selv, dessverre. Men du kan tro jeg er rask om mamma eller pappa skal kaste noe.

Krabbing er jo en ting, men å klatre, det er stas det! Hvert fall de få sekundene jeg rekker å holde på. Trappen er den store favoritten. Jeg har faktisk fått lov til å klatre opp hele trappen noen ganger, men da klatrer pappa alltid sammen med meg.

En av de mest vågale tingene jeg gjør, er å bite mamma i puppen. Det skaper enorme reaksjoner! Jeg vet ikke om jeg egentlig synes det er så morsomt, for det ender ofte med at puppen blir pakket bort selv om jeg ikke er ferdig med å spise. Men hallo, skjønner du hvor fælt det klør i tennene mine, også får jeg jo aldri lov til å spise på tingene jeg finner på gulvet?!

Jeg får også annen mat enn melk. Ofte får jeg spise helt på egenhånd, og styre med maten akkurat som jeg selv ønsker. Det er skikkelig fint for sansene mine å kjenne på og utforske maten med mine egne hender, men mamma mener at ikke makrell i tomat egner seg om hårgelé. Og noen ganger, så blir jeg matet med skje. Hva er det for noe tull? Bare for at det skal bli mindre søl og vasking? Da protesterer jeg med å fange skjea på vei inn i munnen. Hah, sånt blir det ekstra griseri av!

Hva er din beste bøllestrek?

-Victor, 9 måneder

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

 • Jeg digger å dra i dopapir når Mamma er på do, å dra det med meg ut av det lille badet vi har. Jeg har også fått skikkelig skuffedilla, vi har poseskuffe på kjøkkenet, jeg er innom den ofte for å dra ut alle posene på gulvet. Når jeg er ferdig krabber jeg videre, men på mystisk vis er de som oftest tilbake i skuffa når jeg kommer tilbake. Stellebordet i gangen har jeg full kontroll på, her ligger det understellsmatter, bleier, kluter og annet digg som jeg kan kaste rundt meg. Jeg får ikke lov til å trykke på alle knappene til dingsene under tvbordet, jeg vet jeg ikke får så jeg må bestandig sjekke om Mamma eller Pappa ser meg før jeg begynner å trykke. Det at de sier nei eller tar meg bort derifra er så morsomt, så da må jeg bare gjøre det flere ganger. Alt av pynt på stuebordet er borte, litt kjedelig synes jeg, men Mamma var visst litt glad i den lysestaken jeg kastet i tusen knas på gulvet. Nå venter jeg bare på at jeg skal vokse litt mere slik at jeg kan få sett å tatt på litt mer her hjemme. Men vit dette Victor, jeg har begynt i barnehagen nå,DER får du ta, se å smake på så mye nytt, de er ikke så strenge på slikt der. Mamma syntes jeg var for liten når jeg begynte for en uke siden, men det er så kult der. Så er det fint for meg å Mamma og savne hverandre litt.
  Rampete Klem fra Benjamin

  • Halla Benjamin! Dopapir er fantastisk, eller hva?! Tenk at her på badet ligger alle papirrullene i en kurv på gulvet. Er mamma og pappa helt kokko eller, snakk om å legge tilrette for rampestreker. Høres ut som at du er like glad i å lage rot og ekstra styr for mamma og pappa som det jeg er. SKuffer og alle duppedingser er jo bare helt topp, selv om ting forsvinner etter hvert… Jeg gjør som deg, venter spent på å vokse meg enda litt større.

   Oi, så kult at du har begynt i barnehagen! TIpper det var litt av en ny hverdag for både deg og gjengen din. Jeg har faktisk vært på besøk i både mamma og pappa sin barnehage der de jobber, men jeg skal ikke gå i noen av de når jeg begynner på ordentlig. Håper jeg også får holde på med masse utforskning når jeg begynner, slik at jeg kanskje ikke hele tiden bare tenker på hvor mye jeg savner mamma og pappa.
   Vi rampes senere! Victor

 • Det beste jeg vet er når mamma eller pappa ikke er raske nok å jeg rekker og komme frem til blomsterpotta med all den fantastiske jorda og bladene som man kan rive i. Mamma sier ofte at jeg ikke har lov til dette og at jeg kan bikke potta på meg men den ene gangen jeg klarte å bikke den så ble det jo bare masse jord på gulvet som var kjempe morsomt å kjenne på. En anen ting jeg elsker er når døra på vaskerommet er oppe og jeg får rive ned alle klærne som er hengt opp.
  Lukas 9mnd

  • Du har skjønt det, Lukas! Det gjelder å være rask nok så man får et lite forsprang. Jeg også syntes blomsterpotter var interessante, men nå står plutselig alle så høyt opp at jeg ikke rekker tak i de lenger… skjønner ikke det. Du er heldig som har klart å bikke en potte en gang, det har aldri jeg fått til (enda!). Kan tenke meg det var en kul opplevelse tross alt! Og takk for genialt tips, neste gang jeg er på badet skal jeg se om det henger noen klær jeg kan rive ned så mamma må henge opp på nytt igjen!
   Rampehilsen fra Victor