«Fit supermamma»?

Hva er en «fit supermamma» egentlig? Slik jeg har forstått det er det visst et toppblogger-begrep. Et skikkelig tåpelig et, synes jeg.

Kan man være supermamma uten å trene? Uten tvil! Kan man være supermamma selv om man spiser litt for mye sjokolade, eller tilbringer mange dager i sofaen med babyen sin den første tiden? Selvfølgelig! Kan en supermamma ha valker? Helt klart! Kan en supermamma trene i barselstiden? Absolutt! Og kan en supermamma være opptatt av kosthold og spise sunt og variert – også med en nyfødt i hus? Ja, det er jo ikke sånn at det betyr at dere mister fokus på oss av den grunn! Men hvor «fit» du er – det har absolutt ingen innvirkning på hvor god mamma du er.

Vet dere hva som gjør at jeg synes at mammaen min er helt topp? Kjærligheten, tryggheten og omsorgen hun gir meg, hver eneste dag. At hun tuller med meg på stellebordet, at hun har en stor dose tålmodighet når jeg er stuptrøtt, men ikke vil sove og at hun vil skjerme meg fra alt det vonde i verden. Jeg synes at mamma er akkurat like super de dagene vi slapper av på sofaen, de dagene vi tar skikkelig mange powernaps etter en tøff natt og de dagene vi går på topptur med bæreselen. Det viktigste er at vi tilbringer verdifull tid sammen og at mamma lytter til og tar hensyn til mine behov og signaler.

En ting er i alle fall helt sikkert: En supermamma defineres ikke av utseende eller hvor fit kroppen hennes er. En supermamma kommer i alle fasonger.

– Victor, 3 måneder