Æsj, hva skal jeg egentlig med disse tennene?

Så er vi der igjen! Sikla renner, tannkjøttet klør og jeg putter absolutt alt jeg får tak i inn i munnen. Mamma holder på å bli koko, og tilbyr meg giraffen Sophie eller andre biteleker støtt og stadig. Men vet du hva? De vil jeg ikke ha! Jeg vil mye heller knaske litt på skallet til den klementinen som ligger på bordet eller på glidelåsen på jakken min.

Vi fikk et skikkelig lurt tips her inne om å legge bitelekene litt i kjøleskapet. Det fungerte en stund. Kjølige biteleker er faktisk ganske gode å tygge på, men jeg går litt lei av dem likevel. Det er så mye annet jeg vil utforske. Å utforske, samtidig som jeg lindrer kløen med alt jeg putter i munnen, er helt perfekt synes jeg! Mamma og pappa er visst ikke helt enig. Heldigvis har vi funnet én ting vi alle er enige om at fungerer ganske bra: tannbørste! Så nå har jeg en som vi bruker til tannpuss morgen og kveld, og en annen som jeg får leke med, spise på og putte i munnen akkurat når jeg vil!

Nei, æsj. Hva skal jeg egentlig med disse tennene? Det kan du tro jeg lurte på da det sto på som verst!

Men så forsto jeg det! Tennene brukes visst for å spise! Plutselig fikk jeg mat jeg ikke hadde fått før. Pappa skryter av hvor flink jeg er til å tygge den. Jeg vet ikke helt hva det betyr, men jeg er helt sikker på at det er skikkelig kult å få spise små biter av brødskive med makrell i tomat, helt selv. Mamma synes det er litt skummelt enda. Hun er redd for at jeg skal sette maten i halsen. Så hun holder seg til moser, eggerøre og speltlomper. Men jeg har full kontroll altså. Tror jeg, da!

Så tenner og mat hører sammen det. altså! Kult! Nesten all mat da. Tenner og pupp hører visst absolutt ikke sammen. Jeg måtte jo teste ut det et par ganger også, men da sa mamma «au» og puppen forsvant i en fei. Det skal jeg i hvert fall ikke gjøre igjen!

Hva er ditt beste tips når det klør i tennene?

– Victor, 8 måneder